Kennel Miniflash Uppfödare av dvärgschnauzer svart-silver och peppar-salt

9Sep/17Off

Katie, Miniflash Kiss Me Kate, har gjort BPH

Katie gjorde sitt BPH för några veckor sedan, och även där blev jag glatt överraskad, hon visade ett lugn som jag inte sett.

 

Dumpe

Dumpe

Främmande människa (Spöket)

Främmande människa (Spöket)

" Stå still sa jag! "

" Stå still sa jag! "

9Sep/17Off

Poppy har gjort ett kanon BPH !

Idag var det Poppy's tur att gå på BPH. Hon är dryga två år, och efter Allan (Hnoss EXLNT Descendent) och Villa Orrnäsets Sandra, en väldigt trevlig tik med mina gamla linjer bakom. På vägen till Hunduddens Träningscenter, där BPH var, skulle vi passera Centrum, men det var svårt! Varenda gata var avstängd, vart jag körde, så till slut, efter en timme fortfarande i Centrum, var jag väldigt frustrerad och rädd att missa tiden. Skulle tydligen springas Maraton...... Vi kom fram till slut, en uppjagad matte och en lugn hund, som fick gå in på banan ganska omedelbart  (Men vi hann! :) )

Poppy skötte sig jättebra, morrade på Dumpe och skramlet, lite mer på Spöket , men slutade så fort jag tog ett steg och gick direkt fram och kollade. Hon är den första dvärgschnauzer som jag har gjort MH eller BPH med som faktiskt tryckt nosen mot föremålet, de andra brukar sniffa 2 mm ifrån. Poppy fick fin kritik av testledaren, och det blir man ju glad över. Jag förstod också att Poppy är modigare än jag trott :)

IMG_1066 Ni som är intresserade av att veta mer om hur BPH går till, gå in på www.skk.se och titta på filmen

https://www.skk.se/sv/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/Se-filmen-om-BPH/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=bph+film&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a821afd82-44fd-4b1f-8345-260bc2345d00&_t_ip=155.4.53.110&_t_hit.id=Skk_Skk_se_Business_Models_Pages_StandardPage/_1207e79e-c4eb-485c-ae29-d0e6c8b78bf7_sv&_t_hit.pos=2

5Apr/17Off

Nu är vi 9 veckor :)

Nu är vi 9 veckor och Stella ska hämtas till sin nya familj.

fullsizeoutput_5af8fullsizeoutput_5af4fullsizeoutput_5ad4 fullsizeoutput_5af7fullsizeoutput_5ae8

28Mar/17Off

8 veckor idag!

fullsizeoutput_5ae7

 

Idag är vi 8 veckor, vi väger ca 1800 g/var och vi är väldigt pigga. Det är skönt att vara ute, man kan brottas med kvistar eller gräva en grop i gräsmattan eller bara sola :)

 

15Mar/17Off

Sex veckor idag

Idag blir vi sex veckor, och vi har redan varit ute flera gånger. Mamma är lite trött på oss, men "tant" Molly, som är en svart-silver tjej, är snäll med oss.

 

 

7Mar/17Off

Fem veckor idag!

Här är vi 4 v drygt

Här är vi 4 v drygt

Idag har vi blivit 5 veckor gamla, och vi väger precis över 1 kg var.

Katie hälsar på valparna

Katie hälsar på valparna

Mamma Dessi och Lillan

Mamma Dessi och Lillan

Lillan ca 4 v

Lillan ca 4 v

26Feb/17Off

Valparna har kommit!

Lillan

Dessi's och Rebus valpar har kommit. De föddes den 31 januari och är nu 3,5 veckor. Det är två underbara små dvärgschnauzerflickor, och de växer så det knakar.

 

 

 

Vi är 3 veckor

Vi är 3 veckor

IMG_7201

Lillan

Lillan

23Jan/17Off

Dessi, Barcol’s Mazda, är dräktig

Dessi är nu i sjunde veckan och det börjar synas lite :) Valpningen är beräknad till den 2 mars.

Pappa till valparna är Rebus, Hildebert Rebus, som är internationell utställningschampion, korad, och tävlar i rallylydnad. Han är dessutom en väldigt social, lugn och trevlig hane. Tack snälla Frida, Kennel La Leia's, för att jag fick låna honom till Dessi's första kull.

Spännande!

Bilder på både Dessi och Rebus kommer

23Jan/17Off

Katie är här.

Katie kom åter till oss för nästan ett år sedan, när hennes matte så hastigt och tragiskt avled. Katie har anpassat sig fint, och det är nu klart att hon ska få bli kvar här. Jag är så glad över att hon ska stanna här och inte behöver åka till ännu ett nytt hem.

18Sep/16Off

BPH på Hundudden!

I lördags var vi på BPH på Hundudden med Oliver (Miniflash Know It All) och Minna (Chinon's Kehilath). Egentligen skulle vi haft Alice med (efter Allan), men Allan blev inlagd för magsjuka och Alice var inte heller så fräsch, så Minna fick hoppa in. Hon var som jag trodde, inte så imponerad av varken spöket eller skramlet, och tänkte då rakt inte gå iväg från matte (mig) med någon otäck funktionär..... trots att funktionären var Lotta, och hon försökte på alla sätt att blidka Minna.  Minna fick omdömet "en barsk dam som vet vad hon vill och säger ifrån när det inte passar". Stämmer bra , det. :)

Annat var det med Oliver! Han älskade funktionären, och hennes väldigt roliga "lekpinne" i plast, och en promenad - visst! Dumpe och skramlet noterade han, men avfärdade snabbt som ofarliga, spöket var inte intressant alls förrän det började närma sig, då blev ahn upprörd och sade ifrån - enough is enough - och när spöket just då vände sig var han snabbt framme och kollade av - lydigt spöke , och trevligt, visade det sig. Det okända underlaget var läskigt först, men efter tre vändor var det inget problem det heller. Han är underbar, helt enkelt lille Oliver!!!

img_6872

Goddag goddag Lotta och matte Malin

Goddag goddag
Lotta och matte Malin

img_6877 img_6876 img_6882 img_6888 img_6897 img_6898 img_6901 img_6906 img_6915