Kennel Miniflash Uppfödare av dvärgschnauzer svart-silver och peppar-salt

Utbildning

1996  Den första dvärgschnauzern, Emmy, kommer till oss

1999  Vår första kull, Country-kullen på T

2000  Vi får kennelnamn, Kennel Miniflash

2002  Jag blir invald i styrelsen för dvärgschnauzerringen och är klubbens sekreterare under 4 år, samt valphänvisare och senare avelsråd under många år

2005  Jag har blivit tilldelad SSPKs Förtjänsttecken i silver !!!

2007   Jag och kenneln har blivit tilldelade STOKKs UPPFÖDARCERT  för godkänd uppfödarutbildning

2008   Just nu läser jag en 1-årig utbildning i etologi för Lars Fält på HundCampus i Hällefors.

2009   Vidareutveckling som hundanalytiker. Vi läser vidare för Lasse Fält, nu i Hova.

2010   Jag arbetar tillsammans med en hundinstruktör med problemhundar

2011   Utbildning på SpecialSök som aktivering, steg 1 och Steg 2.

Helgkurser, fortbildning etologi i Hova för Lasse Fält  2012 / 2013 /2014

Helgkurs "Rädsla och Aggression hos hund" för Lasse Fält

Helgkurs, Kenth Svartberg, på SLU

2012, mars  Helgkurs, Anatomi, för Gerard O'Shea, 

2012/13  Minna och jag går  "Specialsök ", en 1-årig utbildning i nosarbete hos Lyckliga Hundar på Värmdö. Utbildningen hos Lyckliga Hundar sker i samarbete med HundCampus i Hällefors som utvecklade denna utbildning. Vi tränar hundens nos under olika förutsättningar: på plattform, på bana, ytsök, gassök, ID-sök, spår i skogen, på te och olika narkotika . Superkul!

2013  Minna och jag fortsätter med nosarbete, nu går vi en instruktörskurs i K9 Nose Work för Marie Fogelquist, Mats Hedlund och Eric Burchell på Dala Hundservice, Advanced Canine Technologies,, Borlänge.  Åh så roligt!

2014  Jag ingår i styrelsen i den nystartade föreningen " Svenska Nose Work Klubben " , som ledamot och ansvarig för arbetsgruppen " Säkerhet och riktlinjer för hantering av doftämnet under utbildning och på tävling " . Eftersom Nose Work är under uppsegling i Sverige finns inga svenska regler och riktlinjer, dessa måste vi ta fram. 

2014  Minna och jag fortsätter med "Specialsök" på nästa nivå, med inriktning på narkotika och hästmyror/vägglöss mm. Meningen är att vi ska kunna vara självständiga ekipage i dessa sök nästa år.

 

Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben,  Svenska Brukshundsklubben,  Svenska Schnauzer-och Pinscherklubben (SSPK), och Dvärgschnauzerringen. Jag är även invald medlem i Svenska Hunduppfödarföreningen, SHF.

Efter 4 år som sekreterare i styrelsen för Dvärgchnauzerringen avgick jag  vid årsmötet 2006. Något år senare avgick jag även som Avelsråd för Dvärgschnauzerringen, men tycker fortfarande att det finns många viktiga uppgifter att ta tag i.

Under de senaste åren har jag gått ett flertal kurser om hunduppfödning, avel och genetik. Bl.a. har jag läst genetik och avelsplanering för Lennart Swensson på Ultuna, och jag har gått samtliga sju steg i SKKs Uppfödarutbildning.

Anne-Marie Hammarlund, flerdagskurser i "Utfodring och valpuppfödning" samt i  "Avelslära, avelsplanering och genetik", har varit otroligt givande. Vi följde länge helt hennes utfodringsprogram för valpar och dräktiga tikar, men har nu anpassat det lite. Kunskapen sitter kvar, och hennes lära respekteras.

Jag har också tillbringat en helg på Fjällnora Kursgård, då Uppsala Kennelklubb hade en Uppfödarutbildning, ledd av Håkan Axe´n och Carl-Gunnar Stafberg. Jag lärde mig mycket!

Olika föreläsningar:

  • Etologi, Kenth Svartberg, 2 dagar kurs på SLU
  • Ann-Sofie Lagerstedt, "Parning och valpning" och "Tikens sjukdomar"
  • Kerstin Malm, "Valptiden"
  • Lena Pelander, forskare vid SLU, "Urinsten hos hund".
  • Lennart Garmer, chefsveterinär på Albano  "Ögonproblem hos dvärgschnauzer"
  • Sofia Mikko, SLU, "Färggenetik hos hund"
  • Lena Pelander SLU  "Njurar och njurproblem" med fokus på Dvärgschnauzer
  • Ögonföreläsning 2011  Eva Hertil
  • Per Jensen, prof i etologi, Linköpings univ., "Hundens språk och tankar"
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.