Kennel Miniflash Uppfödare av dvärgschnauzer svart-silver och peppar-salt

Valpar

Vad roligt att du är intresserad av att köpa en valp! Läs mer på förstasidan eller under Aktuella kullar för få mer information om våra nuvarande och planerade kullar.

Vill ni tinga en valp, så ring gärna och prata med oss, men det går inte att tinga en valp per telefon, vi vill gärna träffa er och låta er träffa våra hundar först. En valp är en levande individ, som förhoppningsvis skall vara er livskamrat för kanske 14-15 år - det är ett viktigt beslut att köpa och välja hund.

Valparna som föds upp här får massor av kärlek och kontakt - så ni som inte vill att er hund skall pussa er på munnen bör inte ringa till oss. Valparna är med överallt, deltar i vår dagliga verksamhet och vi vill att de skall få fortsätta med det i sina nya familjer.

Hundarna älskar att rusa runt och att gräva gångar... gärna i rabatterna... Trädgården är sig inte riktigt lik sedan vi skaffade hund...

Självklart får valpen med sig mat- och skötselråd, stor mjuk fleecefilt och leksak med sig härifrån. Valpen är registrerad i SKK, chippad och vaccinerad mot både parvo, HCC (smittsam leversjukdom), valpsjuka och kennelhosta samt är veterinärbesiktad inom 1 vecka vid leverans. Ni får med matråd och diger lista med olika råd för uppfostran och träning av valpen. Behövs det, och vi kan just då, får valparna gärna bo här om ni reser bort en vecka eller två, och vi står alltid till förfogande för råd och stöttning.

Valparna föds upp helt enligt Kennelklubben och Jordbruksverkets regler, vi behåller alltid tiken/mamman här tills valparna är minst 8 veckor - ibland längre om det känns bäst för valparna - och valparna stannar sedan här ytterligare en vecka för att få alla möjligheter till språkinlärning.  Föräldradjuren är friska, och sunda exemplar och vi är noga med temperamentet på alla våra hundar - de skall vara pigga och alerta, kunna koppla av inne och annars vid behov, lättlärda och nyfikna, positiva och kelsjuka.

Vi ordnar försäkring i IF eller Agria, och köper hem mat och trimverktyg till de som vill köpa genom oss.  Vi står alltid till tjänst för frågor och hjälper till på alla sätt vi kan för att valpen skall få en lugn och trygg uppväxt. Valpträffar brukar vi ordna efter några månader, så att syskonen får träffas och mattar och hussar får träffas och ventilera valparnas framsteg - eller problem.

Jag måste understryka att även om ni "bokar" en valp, och ställer er i "kö", så måste kemin mellan oss stämma för att någon valp från oss ska flytta hem till er. Min syn på hundens plats i den nya familjen måste stämma med er uppfattning, annars vill jag inte låta valpen flytta.  Det är väldigt viktigt för mig att varje valp får det bästa hemmet, och ett hem som passar just den valpen. Detta ser man först efter personlig kontakt.

 

Välkommen att ringa och prata valp och hund!