Kennel Miniflash Uppfödare av dvärgschnauzer svart-silver och peppar-salt

Planerade kullar

2018

Valpar planeras efter Molly, Miniflash June Carter, hon beräknas löpa i mitten av september, och valparna är då redo att flytta till nya hem i mitten av februari. De kommer att bli svarta eller svart-silver, med mycket bra päls och temperament.   

MOLLY ÄR DRÄKTIG!

Valpar planeras också efter Katie, Miniflash Kiss Me Kate, och Allan (Hnoss Exlnt Descendent), det blir försommarvalpar, svart-silver. Det kommer att bli pigga och påhittiga valpar, men suveräna pälsar och klara färger.

2017

Kull planerad till tidig vår 2017 mellan Minna, Chinon's Kehilath, och Nick, Buenos Aires A la Vista de Trufas Negras. Valparna blir peppar&salt.

Minna gick tom

Minna hämtas i Danmark hos uppfödaren

Minna hämtas i Danmark hos uppfödaren

Minna 8 v

Minna 8 v

Minna

Minna

Nick

Nick

Minna på Specialsöket

Minna på Specialsöket

Minna

Minna

Minna blir Svensk Utställnings Champion

Minna blir Svensk Utställnings Champion

2015

Nehej, inte det heller. Den planerade parningen får skjutas upp till nästa höst.

Den blivande mamman blev huggormsbiten strax före löpstart och fick vara kvar på Bagis under flera dygn, och Nick, pappan, fick magsjuka och låg inne på Västra Djursjukhuset. Inte så bra utgångspunkt för en lyckad parning.
Tror att det är någon där uppe som håller ett öga på mig, och försöker säga något.

Inga valpar här i sommar/höst, alltså.

Parning mellan Dessi, Barcol's Mazda, och Nick, Buenos Aires A la Vista de Trufas Negras, planeras i juni 2015.

Både Nick och Dessi har suveräna pälsar, bra konstruktion och bra temperament. Dessi är så cool - pigg och leklysten, men så trygg i sig :). Nick, han bara är.... båda är kelna och båda gillar utmaningar i form av skogsrundor och aktivering.

Nick är utställd med cert, och ögonlyst tidigare, ska lysas igen. Dessi, som på sin första utställning fick Exl och CK ska ögonlysas också före parning, så klart.

Nick 5 mån

Nick 5 mån

 

Nick 1,5 år på utställning

Nick 1,5 år på utställning

Dessi

Dessi

Dessi

Dessi

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna har kommit! 3 hanar och 2 tikar :)

 

Parning har skett mellan Fanny, Miniflash Funny Face, och Morris, Miniflash Big Boss. Valpar väntas i månadsskiftet mars/april 2015

 

SVART-SILVER VALPAR

Mamma är Fanny, Miniflash Funny Face. Hon är efter Hosta (Hosta of Baecker's Garden) och Adde ( Hilfies Adler) och är en perfekt kombination av dessa två hundar. Hon är pigg och nyfiken, är mycket påhittig och har egen vilja, har en mycket sträv och lättskött päls och bra kroppskonstruktion. Hon är en mycket trevlig och social hund, precis som sin mor och jag hoppas verkligen att det draget vandrar vidare till hennes avkomma.

Pappa är Morris, Miniflash Big Boss, efter Rådasjöns Can't Help Falling In Love och Miniflash Surprice. Han är lite vild och galen, men kelen och mjuk. Han har supersträv päls, och mycket bra kroppsbyggnad.

Båda pappa och mamma är ögonlysta ua och utställda. Fanny ögonlystes igen den 2015-01-28, ua "klara och vackra ögon".

Valparna tänker jag blir sunt och trevligt byggda, får en mycket lättskött och svart päls och kommer att vara pigga. lättlärda och trofasta.

 

Fanny skulle ha parats redan i våras, men hon passade på att hitta några smarriga frön som matte hade, och de råkade vara giftiga för hundar, så hon blev väldigt sjuk och vi fick förstås skjuta upp parningen. Nu är hon fullt frisk och pigg igen.

 

 

  PEPPAR&SALT VALPAR    

1 februari 2015    MINNA gick tom - det blir inga valpar, vi försöker kanske till hösten igen.

Mamma blir Minna,  SUCH Chinon's Kehilath, som är Svensk Utställningschampion, utbildad Specialsökshund, och godkänd "instruktörshund" i den nya sporten Nose Work. Minna är envis, snabbtänkt, har viss vaktighet och är världens mest trogna hund. Hon har superpäls, lätt att hålla i ordning.

Den blivande pappan heter Bailey,  C.I.B. NORD UCH SECH FINCH DKCH EECH Leia's Brilliant Bailey . Han är kort och kompakt i kroppen och har det lugn som Minna delvis saknar, samtidigt som han har samma nyfikenhet som hon har, och en utmärkt päls. Jag är mycket glad över att jag får använda honom till Minnas första kull. 

Jag hoppas på snygga valpar, med kort och kompakt kropp, bra och lättskötta pälsar, och - framför allt - ett piggt, vaket och nyfiket temperament. Dessa valpar kommer att passa utmärkt till nosarbete, agility, rallylydnad eller vad man nu vill göra med sin nya livskamrat.

Båda  hundarna är ögonlysta utan anmärkning.

Planerad parning i november

 

Bailey

Bailey

 

Bailey

Bailey

Bailey

Bailey

Minna

Minna

Minna på sökbanan

Minna på sökbanan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Inför  2011 planerar vi att para följande tik:

Dvärgschnauzer svart-silver

Miniflash Treasure , Tessie, är parad med   Miniflash Xtra Special   "Lilla Charlie" . Valparna kommer att födas runt skolavslutningen , den 9 juni 2011

Lilla Charlie

En ung Charlie

Kommentarer (4) Trackbacks (0)
 1. Hej,jag är väldigt intresserad av en s/s valp ,gärna en hona /mona

 2. Hej, jag är lite smått intresserad i ett tillskott i familjen i form av en hund, jag undrar därför vad priset skulle kunna bli på dem här små sötnosarna. Om du har något uppskattat pris redan nu.

 3. Hej
  Min Fru och jag är intresserade av en stilig svart-silver.
  När kan man komma och träffa dem?

 4. Hej!

  Om ni skulle vilja köpa en svart-silver valp, så kontakta mig gärna på puck@miniflash.se och berätta om er själva och hur ni tänker er tillvaron med en liten valp/hund. Sedan akn vi talas vid på telefon, och ni kan komma och titta på de hundar som finns här, och de som ska ha eller har kull.

  Bästa hälsningar

  Puck


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.